Zápasníci TJ Sokol Vítkovice vítězili v Hradci Králové i v Kladně

Written by Roman Piskoř
Oddíl zápasu TJ Sokol Vítkovice má za sebou další úspěšný víkend. V sobotu 24. 5. 2008 zápasili muži v Hradci Králové a jejich nástupci se zúčastnili třídenního Mezinárodního turnaje v Kladně.

Seniorská I. liga pokračovala třetím kolem v Hradci Králové. Toto kolo mohlo již hodně napovědět o budoucím Mistru, ale i v Hradci se potvrdila vyrovnanost družstev a tyto se navzájem poporážely, a tak platí to, co po kole druhém, že šanci na titul mají ještě čtyři z pěti družstev. Předposlední, 4. kolo se bude zápasit v září v Brně a poslední, pravděpodobně rozhodující je na programu v listopadu v Praze. My jsme do Hradce cestovali bez váhové kategorie do 74 kg, kde za každé družstvo zápasí 2 zápasníci. V této váhové kategorii máme 4 kluky, ale všichni v tomto týdnu maturují a my jsme respektovali jejich rozhodnutí, že se přes víkend budou připravovat na maturitu...
Hned v prvním souboji jsme podlehli domácímu družstvu, ale potom jsme postupně porazili celky Brna, Bohemians a na závěr i Teplice. A protože Hradec Králové prohrál s Teplicemi i s Brnem a Teplice s Brnem a všechny družstva porazily Bohemians, tak nás porážka s Hradcem Králové nemusí tolik mrzet, protože v celkovém hodnocení jsme svůj náskok před do té doby druhými Teplicemi zvýšili ze 4 na 5 bodů a na druhý celek Brna máme po 3. kole náskok 4 bodů. V tomto kole je třeba pochválit celé družstvo, kdy všichni jednotlivci na žíněnce odváděli maximum. Vyzvednout je ale třeba výkony Pavla Sztwiertni, který své soupeře porážel s velkým přehledem a je jen velká škoda, že se Pavel nemohl zúčastnit Mistrovství ČR, kde by s formou, kterou poslední dvě kola ligy má, určitě útočil na pozici Mistra ČR. Výborně zazápasil i Vraťa Chotaš, kterého čeká příští týden další nominační turnaj na juniorské Mistrovství Evropy, a pokud bude zápasit tak, jako v posledních dvou kolech na lize, neměla by mu nominace na Mistrovství Evropy utéct.


Výsledky 3. kola

TJ Sokol Vítkovice    :    TJ Sokol Hradec Králové    19    :    24
(body Vítkovic: Aksenov, Sztwiertnia, Chotaš 5, Irain 3, Stapaj 1)

TJ Sokol Vítkovice    :    TAK Hellas Brno    26    :    13
(body Vítkovic: Stapaj, Timofieiev 5, Chotaš 4, Aksenov, Sztwiertnia, Irain, Dobiáš 3)

TJ Sokol Vítkovice    :    TJ Bohemians Praha    23    :    16
(body Vítkovic: Stapaj, Sztwiertnia 5, Chotaš 4, Aksenov, Irain, Dobiáš 3)

TJ Sokol Vítkovice    :    TJ Glaverbel Czech Teplice    20    :    17
(body Vítkovic: Stapaj, Chotaš 5, Sztwiertnia 4, Aksenov, Irain 3)

Tabulka ve 3. kole

1.    TJ Sokol Vítkovice    6 bodů
2.    TAK Hellas Brno    6 bodů
3.    TJ Glaverbel Czech Teplice    4 body
4.    TJ Sokol Hradec Králové    4 body
5.    TJ Bohemians Praha    0 bodů

Tabulka po 3. kole

1.    TJ Sokol Vítkovice    19 bodů
2.    TAK Hellas Brno    15 bodů
3.    TJ Glaverbel Czech Teplice    14 bodů
4.    TJ Sokol Hradec Králové      9 bodů
5.    TJ Bohemians Praha      3 body

Do Kladna odcestovala minivýprava šesti mladých zápasníků na největší Mezinárodní turnaj mládeže, který se na území ČR pořádá: Lidice 2008. Letošního ročníku se zúčastnilo 255 mladých zápasníků z 30 oddílů a 6 států. Všichni naši kluci, mimo Marku Barvu, zde jeli především získat zkušenosti. Velký talent vítkovického zápasu, Marek Barva, si na tomto turnaji ověřoval svou výkonnost před blížícími se nominačními turnaji na Mistrovství Evropy kadetů. Marek v letošním roce přešel do vyšší váhové kategorie a v Kladně dokázal v kategorii kadetů ve váze do 54 kg zvítězit. Další první místo vybojoval v kategorii mladší žáci ve váze do 27 kg Marek Petura. V přípravce vybojoval ve váze do 30 kg 3. místo Vojtěch Piskoř. V kadetech se dále ve váze do 59 kg umístili Michal Smieško a Denis Vlček na 9. a 11. místě. A v přípravce do 32 kg Tomáš Segeč skončil na 8. místě.