2. kolo I. ligy v zápase ve volném stylu

Written by Roman Piskoř
V sobotu 26. 4. v Ostravě proběhlo 2. kolo I. ligy v zápase ve volném stylu. Volnostylaři TJ Sokol Vítkovice nenavázali na vítězství z 1. kola a v domácím prostředí obsadili 2. místo. Paradoxně, i když se nám doma nepodařilo 2. kolo vyhrát, náskok v celkové tabulce jsme navýšili ze dvou na tři body. V prvním utkání jsme nastoupili proti Brnu, které toto kolo vyhrálo a nám se podařilo vyhrát 21 : 15 (body: Stapaj, Bača, Dobiáš 5 bodů, Chotaš, Sztwiertnia 3 body).
Ve druhém utkání nás čekal největší soupeř o celkové prvenství družstvo Teplic, kdy jsme v posledních dvou utkáních v nejtěžších hmotnostních kategoriích prohospodařili sedmibodové vedení a nakonec utkání skončilo remízou 17 : 17 (body: Stapaj, Zezulák 5 bodů, Chotaš, Sztwiertnia 3 body, Bača 1 bod). Ve třetím utkání jsme propadli a proti Hradci Králové jsme překvapivě velkým bodovým rozdílem prohráli 16 : 25 (body: Bača, Chotaš, Sztwiertnia 5 bodů, Stapaj 1). V posledním utkání nás čekal celek Bohemians Praha, kdy jsme bez větších problémů zvítězili 27 : 15 (body: Stapaj, Bača, Zezulák, Dobiáš 5 bodů, Sztwiertnia 4 body, Chotaš 3 body). Už po prvním kole jsem říkal, že letošní první liga bude až do konce vyrovnaná, což se v Ostravě potvrdilo. Dokonce soutěže zbývají tři kola a pouze celek Prahy má již jen teoretickou šanci získat titul Mistra České republiky. Z vítkovických zápasníků předváděli nejlepší výkony Pavel Sztwiertnia a Vratislav Chotaš, kteří všechna svá utkání vyhráli a dali si tak ke svým třicátým, resp. dvacátým narozeninám, které oslavili v týdnu, malý sportovní dárek. Ještě je třeba vyzvednout obětavost Tomáše Zezuláka, který nastoupil měsíc po operaci kolene.


Tabulka druhého kola
1. místo    Hellas Brno    6 bodů
2. místo    TJ Sokol Vítkovice    5 bodů
3. místo    TJ Sokol Hradec Králové    5 bodů
4. místo    Glaverber Teplice    4 body
5. místo    Bohemians Praha    0 bodů


Tabulka po dvou kolech
1. místo    TJ Sokol Vítkovice    13 bodů
2. místo    Glaverber Teplice    10 bodů
3. místo    Hellas Brno      9 bodů
4. místo    TJ Sokol Hradec Králové      5 bodů
5. místo    Bohemians Praha      0 bodů


Zatímco muži sváděli boj na ostravských žíněnkách, vítkovická zápasnická mládež startovala na mezinárodním turnaji v Krnově, kde zápasilo 130 zápasníků z 18 oddílů a tří států. Nejlépe si vedli v přípravce do 30 kg Vojtěch Piskoř, do 35 kg Matouš Vondál a v žácích do 59 kg Aleš Fojtík, kteří své hmotnostní kategorie vyhráli. Na druhých místech se umístili Šimon Vágner, Tomáš Segeč, Marek Petura a třetí místo obsadil Šimon Kopřiva.